Smut til Jylland på efterskole og lav gymnastik

Det er sundt at bevæge sig fysisk. Ja, det er sådan set også sundt at bevæge sig mentalt, og det sker ofte at de to ting følges ad. For hjerne får det også bedre af fysisk aktivitet og bliver bedre til at gøre plads til ny viden og nye indsigter. Det fysiske og det mentale hænger sammen på så mange måder. Hvis du er færdig med grundskolen og bare trænger til et pusterum, inden du drager videre ad livets vej, så er et ophold på en gymnastikefterskole et godt valg.

En gymnastikefterskole er et sted, hvor det fysiske kobles med det mentale helt af sig selv. På en gymnastikefterskole får du masser af motion og mulighed for dans og spring. Men samtidigt får du også den store gave det er at bo sammen med jævnaldrende, og udvikle et fællesskab som er helt unikt for disse ophold. På den måde kommer det fysiske og det mentale til at spille sammen og give dig og dine kammerater et løft, både fysisk og psykisk, som vil præge jer resten af livet.

Sammenhold og dybe venskaber

På en gymnastikefterskole kommer man tæt på hinanden og lærer at hjælpe hinanden. Man lærer at bruge de forskellige evner, de enkelte unge har, så I sammen løser opgaver, som ingen af jer kunne løse alene. Man lærer, at mennesker, som er forskellig fra en selv, kan bidrage med hjælp og ideer man aldrig havde fået selv. Man lærer, at forskellighed er en styrke, som kan bruges i det store sammenhold.

Og ofte får man venner for livet, når man tager et ophold på en gymnastikefterskole. Fordi man kommer så tæt på hinanden, og fordi man bliver så afhængige af hinanden, knytter man dybe venskaber, som ofte fortsætter, når opholdet er slut. Det er måske i virkeligheden den største gevinst ved et ophold på gymnastikefterskole.

En jysk gymnastikefterskole

Vandel Efterskole er en efterskole med mange linjer. Her er både kreative fag og sportslige. Vandel ligger i Jylland, men du behøver altså ikke at komme fra Jylland for at gå der.