Farerne Ved at Låne Penge af Familien

Næsten alle mennesker, har på et eller tidspunkt i sit liv, været nødt til at bede en forælder om penge. Selv om dette for det meste en harmløs ting, som sker ret naturligt i en ung alder, så er det noget, der bliver mere farligt, jo ældre man bliver. At lån penge hurtigt fra forældre, eller andre familiemedlemmer, er en risikofyldt ting at gøre, da det kan forårsage spændinger i familien, eller føre dig ned af en rigtig dårlig vej økonomisk set. Før du låner penge fra dine forældre, bør du overveje de alternativer, du har. Du bør også forstå hvordan processen med at låne penge fungerer i den virkelige verden.

 

Hvornår skal du låne fra dine forældre?

At låne penge fra dine forældre bør generelt være en sidste udvej, og det skal altid gøres på en ansvarlig måde, så begge parter er helt klar over, hvad det er de træder ind i. Før du låner penge fra din familie, skal du overveje, om der er andre muligheder. Er der eksempelvis penge at spare, ved at skifte til en udbyder af billig internet, og har du dyre vaner, der sluger hele budgettet? Når du er sikker på, at du lever indenfor dine økonomiske rammer, kan du kigge på dine muligheder for at optage lån. Et af dine første skridt bør være at se, om et banklån ville være en bedre løsning. Hvis du ikke har været kunde i banken særligt længe, har været dårlig til at betale tidligere lån, eller har en høj gæld i forvejen, vil du sandsynligvis ikke kvalificere dig til et lån ? det er så her, du kan overveje, at henvende dig til dine forældre for økonomisk hjælp. Du skal dog stadig være sikker på, at du agerer som en ansvarlig voksen.

Hvis du låner penge fra dine forældre, skal du sørge for, at du kun låner et beløb, som du har råd til at betale tilbage. Foreslå at de tager et kig på din økonomiske situation, så de har en fuld forståelse for, hvor gode deres chancer er for at pengene vil kunne blive betalt tilbage, og hvornår. I kan alle sætte jer ned og diskutere betydningen af lånet, og hvordan det rent praktisk vil foregå, med at tilbagebetale gælden. Hvis de har deres egne økonomiske udfordringer, bør du ikke tage et lån fra dem. Når I har gennemgået begge jeres økonomiske situationer, kan I sammen beslutte, om et lån fra dine forældre er en god ide for alle parter. Før du låner penge fra dine forældre, skal du sørge for, at det er den bedste beslutning, og at alle forstår reglerne og forventningerne bag aftalen.

 

Opstil klare regler og grænser

Selvom du låner penge af familien, er det stadig vigtigt, at opsætte nogle klare regler. Dette vil give dig en bedre forståelse for, hvordan du låner penge i fremtiden. Der skal være klare retningslinjer for tilbagebetaling af lånet. Diskuter nøjagtigt, hvornår og hvordan du foretager betalingerne. Bestem jer for, om betalingerne skal være månedlige, eller hvis det skal ske, efterhånden som du får penge ind.